Tiplijn: 06-19541384

Wereldrestaurant A15 Gorinchem per direct gesloten na illegaal gokken

0

GORINCHEM – Wereldrestaurant A15 aan de Franklinweg in Gorinchem is gesloten na een controle op woensdag 28 april 2021. Tijdens de controle hebben de gemeente en politie geconstateerd dat het pand werd gebruikt om illegaal te gokken. Ook is tijdens de actie bij het horecabedrijf een fors geldbedrag aangetroffen, dit is in beslag genomen. Op basis van het aantreffen van de illegale gokactiviteiten is een deel van het pand per direct gesloten, laat de gemeente Gorinchem weten.

Signalen
De actie gebeurde samen met de politie en het ROBT/RIEC (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum), een regionale partner bij de aanpak ondermijning. Aanleiding voor de controle waren signalen van illegale activiteiten.

Sluiting pand
Een deel van het pand is per direct gesloten. De spoedsluiting is in ieder geval voor de duur van maximaal twee weken. In deze tijd wordt onderzoek gedaan naar alle feiten en omstandigheden en zal bepaald worden of er een nadere bestuurlijke maatregel wordt opgelegd.

Veilige stad
“Gorinchem moet een veilige stad zijn om te wonen en werken. Voor iedereen,” aldus burgemeester Reinie Melissant. “Bij ernstige overtredingen grijp ik meteen in. Zo komt er een einde aan de bekendheid en het gebruik van het pand voor illegale activiteiten.”

Ondermijning
“Illegaal gokken is een vorm van ondermijning. Er is geen zicht op personen die gokken, wat het bestrijden van gokverslavingen lastig maakt. Bovenal hoort dit niet thuis in een horecabedrijf. Illegaal gokken is een voorbeeld van een verweving van onder- en bovenwereld en niet mogelijk zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld. Daarnaast tast het de openbare orde en veiligheid en het woon- en leefklimaat in Gorinchem aan,” schrijft de gemeente in een nieuwsbericht. “Het brengt een openbare orde- en veiligheidsrisico mee voor zowel de nabije (leef)omgeving van het pand waarin illegaal gegokt wordt als voor de bezoekers van het pand/bedrijf.”

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer