Tiplijn: 06-19541384

Brand in hoofdverdeelstation; Gorinchem en omgeving zonder stroom

0

GORINCHEM – Delen van Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en omliggende dorpen zaten vrijdagochtend 30 april 2021 enige tijd zonder stroom. Even voor 10.00 uur viel bij 6500 klanten in de omgeving van de Avelingen in Gorinchem de stroom uit. In eerste instantie was de oorzaak niet duidelijk maar toen een kwartier later bij het hoofdverdeelstation aan de Avelingen-Oost rook werd waargenomen, rukte de brandweer uit. Voor de veiligheid werd het hoofdverdeelstation spanningsloos gemaakt, waardoor een nog groter deel van Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en omgeving afgesloten werd van stroom. Zo’n 17.000 aansluitingen kwamen zonder stroom te zitten.

De brandweer en monteurs van Stedin kwamen ter plaatse bij het hoofdverdeelstation in Gorinchem. Brandweerlieden hebben het pand veiliggesteld en geventileerd. Hierna konden monteurs van Stedin aan de slag om de storing te verhelpen. Omstreeks 14.30 uur hadden alle getroffen aansluitingen weer stroom.

In Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam is de brandweer ook uitgerukt voor meldingen van liftopsluiting. Door het uitvallen van de stroom kwamen liften stil te staan en mensen vast te zitten. In het Beatrixziekenhuis werden patiënten van de poliklinieken naar huis gestuurd. Ook de spoedeisende hulp kon geen patiënten opvangen. Een vaccinatielocatie aan de Hoefslag was door de stroomuitval enige tijd gesloten.

Foto’s: Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer