Tiplijn: 06-19541384

Brand in woning Alblasserdam opgeschaald naar ‘grote brand’

0

ALBLASSERDAM – De brandweer bluste donderdagmiddag 29 april 2021 een woningbrand in Alblasserdam. De brand in de woning aan de Herikhof ontstond rond 13.45 uur. Een halfuur na het ontstaan werd de brand opgeschaald naar ‘grote brand’. De brand woedde vooral in het dak van de woning en is daardoor lastig te bestrijden.

Bij de brand zijn de bewoners niet gewond geraakt. De brand zou in de buurt van een haard zijn ontstaan. De brandweer voerde sloopwerkzaamheden uit om zo de plaatsen waar de brand woedde te kunnen bereiken. De brandweer was met meerdere blusvoertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Om 15.15 uur gaf de brandweer het sein ‘brandmeester’. De brand was toen onder controle, de brandweer was nog wel bezig met sloop- en nabluswerkzaamheden. De exacte oorzaak van de brand wordt onderzocht. Stichting Salvage staat de gedupeerden bij voor de schadeafhandeling.

Foto’s: Mark van Linden, Peter Stam, Jesse den Dunnen, Twan Beukers en Rick Groenendijk.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer