Tiplijn: 06-19541384

Arrestatieteam haalt vrouw van dak in Alblasserdam; omgeving 4 uur afgesloten

0

ALBLASSERDAM – Het arrestatieteam heeft zaterdagmiddag 24 april 2021 een vrouw van een dak gehaald in Alblasserdam. Dit gebeurde in de Lindelaan. De vrouw was in de ochtend op het dak geklommen. Een politieagent en een onderhandelaar van de politie gingen urenlang met de vrouw, die een psychose had, in gesprek. Het lukte hen echter niet om haar van het dak te praten.

In de omgeving stonden tientallen hulpverleners, waaronder de brandweer van Alblasserdam en Papendrecht, klaar voor hulp. De hoogwerker was aanwezig en er werden bij de woning springkussens geplaatst.

Na vier uur gepraat te hebben, maakte de onderhandelaar plaats voor het arrestatieteam. De mannen van de Dienst Speciale Interventies gingen via het dakraam het dak op en namen de vrouw via het dakraam weer mee naar binnen. Voor de vrouw wordt professionele psychische hulp geregeld.

Tijdens de onderhandelingen en de reddingsactie, waren de omliggende straten afgesloten voor al het verkeer, om daarmee mensen op afstand te houden.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer