Tiplijn: 06-19541384

Woningen ontruimd in Hardinxveld vanwege benzinelucht in het riool

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In Hardinxveld-Giessendam zijn donderdagavond 22 april vier woningen tijdelijk ontruimd geweest. De brandweer kreeg rond half zeven de melding dat er een gaslucht te ruiken zou zijn in de Oranjestraat. Toen de brandweer op onderzoek uit ging bleek dat meerdere bewoners een gaslucht roken. De meters van de brandweermensen gaven nabij het riool verhoogde concentraties aan waarop is besloten een deel van de straat te ontruimen om verder onderzoek te kunnen doen en de bewoners in veiligheid te brengen.

Naast de brandweer kwamen ook de politie, gemeente en Stedin ter plaatse. Onderzoek wees uiteindelijk uit dat een lozing van vermoedelijk benzine in het riool de oorzaak was van de stank. De brandweer heeft het riool goed doorgespoeld waarna de bewoners weer terug konden naar hun woning. De hulpdiensten waren uiteindelijk zo’n anderhalf uur bezig in de Oranjestraat.

Foto’s: Jorrit de Haas en Nels van der Starre.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer