Tiplijn: 06-19541384

Brand in flatgebouw Dordrecht; brandweer schaalt op naar ‘grote brand’

0

DORDRECHT – In een flatwoning aan de Eisingahof in Dordrecht heeft brand gewoed. De brand brak donderdagmiddag 22 april even na 16.00 uur uit in een keuken. Uit de flatwoning op de derde verdieping van het appartementencomplex kwam dikke rook naar buiten. Een deel van het flatgebouw werd door de hulpverleners ontruimd. De brandweer schaalde op naar ‘grote brand’ en zette meerdere blusvoertuigen in. Ambulancepersoneel heeft een bewoonster nagekeken die rook had ingeademd.

De overige flatbewoners die hun woning moesten verlaten, werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen sporthal. Nadat de woningen in het complex waren geventileerd en gecontroleerd op koolmonoxide, konden de meeste bewoners weer terug naar hun woning. Drie woningen zijn onbewoonbaar geworden vanwege de rook, roet en waterschade. De bewoners van deze woningen worden bijgestaan door stichting Salvage, verhuurder Trivire en de gemeente.

Foto’s: Barry Kroonen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer