Tiplijn: 06-19541384

Arrestatie na hoogoplopend conflict in Alblasserdam; bijl en staaf in beslag genomen

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagavond 7 april 2021 een 16-jarige jongen aangehouden in de Vroegestraat in Alblasserdam. De politie verdenkt de jongen uit Alblasserdam ervan dat hij iemand heeft mishandeld. In de wijk is tussen overburen al langer een conflict gaande. Woensdag liepen de gemoederen opnieuw hoog op. Zo hoog, dat de politie uiteindelijk met zes wagens, waaronder twee hondengeleiders ter plaatse kwam. Er zijn twee wapens, in de vorm van een bijl en een metalen staaf in beslag genomen.

De politie kreeg in de avond een melding over een vechtpartij, waarbij mogelijk wapens bij betrokken zouden zijn. Er werd gerept over een honkbalknuppel, een mes en een bijl. Agenten kwamen met spoed ter plaatse. In de middag was de wijkagent ook al aanwezig geweest om te bemiddelen.

Er werden bij het conflict in de avond in ieder geval een metalen staaf / buis en een bijl aangetroffen en in beslag genomen. Op het moment dat de arrestatie zou gaan plaatsvinden van de 16-jarige jongen, kwam een extra hondengeleider ter plaatse voor een zogenoemde schildprocedure. De hondengeleider stond met schild klaar, maar hoefde verder niet in actie te komen. De tiener kon vrij makkelijk worden aangehouden. Op het politiebureau zal moeten blijken wat er nu precies is voorgevallen en wie voor welk deel van het conflict verantwoordelijk is.

Het conflict in de straat speelt al veel langer. Volgens buurtbewoners is het het beste als één van twee partijen in een andere huurwoning in een andere straat wordt geplaatst door Woonkracht10. Zij zijn het gedoe in de straat inmiddels zat.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer