Tiplijn: 06-19541384

Auto door brand verwoest op de N214; vier brandweerposten opgeroepen

0

WIJNGAARDEN – Een auto is donderdagmiddag 1 april 2021 door brand verwoest op de N214 bij Wijngaarden. De brand ontstond even na 16.30 uur toen de auto met aanhanger over de N214 nabij het compressorstation van de Gasunie reed. De automobilist voelde tijdens het rijden het vermogen afnemen en zag rook onder de motorkap vandaan komen. Hij zette zijn auto in de berm en binnen korte tijd sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan.

Voorbijgangers hielpen de aanhanger loskoppelen. 112 werd gebeld en in eerste instantie werden de brandweerposten van Groot-Ammers en Langerak opgeroepen om naar de N216 te gaan. Zo’n twee minuten later werd duidelijk dat de brandende auto op de N214 bij Wijngaarden stond. De brandweer van Bleskensgraaf werd opgeroepen en niet veel later ook de Sliedrechtse brandweer. Uiteindelijk kwam de Bleskensgraafse blusploeg ter plaatse en heeft de brand geblust. De andere brandweerposten hoefden niet uit te rukken.

De auto raakte door de brand total loss, de aanhanger kon wel worden gered. Bij de brand raakte niemand gewond. Door een bergingsbedrijf is de beschadigde auto weggetakeld. De politie sloot een deel van de N214 tijdelijk af vanwege de brand. Verkeer kon de brand passeren via de parallel gelegen Elzenweg.

Foto’s: Paul de Bruijn.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer