Tiplijn: 06-19541384

Uitgebreide ontsmetting na hulp aan zware en coronaverdachte man

0

ALBLASSERDAM – De brandweer en ambulancedienst zijn zondag 28 maart 2021 drie keer in actie gekomen voor een 78-jarige man uit Alblasserdam. De man was in de ochtend gevallen en kon niet meer zelfstandig omhoog komen. Omdat de man zo’n 200 kilo weegt, werd de brandweer rond 07.15 uur opgeroepen om te helpen met tillen. De man werd op z’n rug gelegd, maar kreeg daar klachten van. Rond 09.40 uur werd de brandweer opnieuw opgeroepen, om de man meer rechtop te zetten.

In de avond, rond 22.00 uur, kwamen de hulpdiensten opnieuw in actie. De man bleek inmiddels koorts te hebben en was zo benauwd, dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Vanwege de klachten, werd meneer beschouwd als ‘covid-19-verdacht’.

De huisartsenpost, twee ambulances, brandweer Alblasserdam, de hoogwerker van brandweer Papendrecht, een officier van dienst van de brandweer, de thuiszorg en brandweerlogistiek uit Gorinchem kwamen ter plaatse om te helpen.

In eerste instantie werd geprobeerd om de man via de hoogwerker naar beneden te halen. Dat ging zo moeizaam, dat uit werd besloten om de patiënt met de lift in de flat naar beneden te halen. De zeventiger is daarna met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer startte na de hulp met uitgebreide ontsmetting. Een deel van de parkeerplaats bij de Nicolaas Beetsstraat werd afgezet met lint. Vervolgens werd de redbak gedesinfecteerd en werden de brandweerlieden afgespoten met water. Daarna zijn de brandweerpakken ingewisseld voor andere, schone pakken. Verder werd de dienstdoende ploeg en hun voertuig buitendienst gesteld, totdat de uitslag van de coronatest van de man bekend was.

Maandagochtend bleek dat de 78-jarige man geen corona heeft, althans negatief hierop is getest. Zijn toestand is desalniettemin zorgelijk, aldus de familie van meneer.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer