Tiplijn: 06-19541384

Politie arresteert groep jongens voor gewelddadige beroving; mogelijk pedo-jagers

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 23 maart 2021 minstens vijf jongeren in Alblasserdam aangehouden op verdenking van mishandeling en beroving van een man. De arrestaties vonden plaats op de Blokweerweg en de Brasem, na een korte achtervolging en zoektocht door het dorp. Volgens een getuige hadden diverse jongens een man in de val gelokt, die dacht met een 15-jarig meisje te hebben afgesproken voor seks. De in de ogen van de jongens vermeende pedofiel zat in zijn auto in de Wiardi Beckmanstraat en zou uit zijn auto zijn gesleurd en zijn mishandeld.
Op de vlucht
Op camerabeelden is te zien hoe in ieder geval vijf jongens even voor 15.30 uur de Wiarde Beckmanstraat uitlopen richting de Abraham Kuyperstraat. Op het moment dat zij de gealarmeerde politie op de Van Hogendorpweg zien rijden, gaan zij er rennend vandoor aan de achterkant van Winkelgalerij De Touwbaan. De politie kan daar met de auto niet komen en moest daarom omrijden via de Van Hogendorpweg. De verdachten werden even uit het oog verloren. Een aantal minuten later werden een stuk verderop een aantal verdachten waargenomen en in de boeien geslagen. Ook werd een politiehond ingezet voor een zoektocht naar een andere verdachte die zich in de Libel schuil hield. Uiteindelijk werd er vijf man aangehouden.

In gesprek
Een woordvoerder van de politie laat weten dat er vijf personen zijn aangehouden op verdenking van beroving. Of er ook sprake was van pedojagen, zoals een getuige heeft verklaard, kan de woordvoerder nog niet bevestigen. De zegsman ontkent niet dat dat verhaal wordt verteld, maar vindt het te vroeg om daar al conclusies aan te verbinden. “Dit moet echt nog goed uitgezocht worden. We hebben dit in onderzoek. Voor nu is het in ieder geval een beroving en zijn er klappen uitgedeeld. We gaan met de betrokkenen in gesprek om te horen wat er nu precies is voorgevallen.”

Tijdens de aanhouding ontkende in ieder geval één van de aangehouden jongens dat hij er iets mee te maken had en dat hij de hele tijd binnen had gezeten en dus niets gedaan kón hebben. Een andere jongen leek deels te bekennen en te hinten op pedohunting, door naar een agent te roepen: “Wat zou jij doen als dit met je zusje gebeurt?”

Van de arrestaties waren veel mensen getuige. De politie kreeg van diverse mensen hulp en er zijn camerabeelden aangeboden. Bij de actie waren meerdere undercoveragenten betrokken. Of het slachtoffer, een man die niet uit Alblasserdam komt, meegenomen is door de politie en wellicht tegelijkertijd ook verdachte is, kon de politiewoordvoerder nog niet vertellen.

De politie komt als het goed is later nog meer meer informatie over de aanhoudingen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer