Tiplijn: 06-19541384

Storm Evert trekt over de regio; brandweer vijftig keer ingezet

0

REGIO – Storm Evert is woensdag 11 maart 2021 over de regio getrokken. De storm zorgde in de regio Zuid-Holland Zuid voor zware windstoten. Aan het einde van de ochtend en ’s middags moest de brandweer ruim vijftig keer uitrukken voor meldingen van schade door de storm. Meest opvallend waren meldingen in Alblasserdam waar de dakbedekking van een appartementencomplex en van twee woningen waaiden, wat veel schade veroorzaakte. Ook in Dordrecht waaide het dak van drie woningen er deels af aan de Damsterdiep.

Verder moest de brandweer uitrukken voor omgevallen bomen, gevaarlijk staande bomen, loshangende delen van een dak of gevel. Ook voor een omgevallen steiger en weggewaaide tent rukte de brandweer uit. In de loop van de middag nam de kracht van de storm af en nam daarmee ook het aantal meldingen bij de hulpdiensten af.

Hieronder beelden van een aantal inzetten bij meldingen van schade na de storm. In Sliedrecht waaiden drie bomen om en werd een vierde boom uit voorzorg door de brandweer omgezaagd. In Dordrecht een loshangend deel van het dak, waarvoor de brandweer ter plaatse kwam. En langs de Kijkhoek in Zwijndrecht ontstond een gevaarlijke situatie door een boom waarvan takken los hingen boven de weg.

Foto’s: Gerard van Helden en Johan van den Dool.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer