Tiplijn: 06-19541384

Brandstichting bij zendmast in Alblasserdam; politie maakt ‘plaats delict’

0

ALBLASSERDAM – Bij een zendmast aan de Hooftmanlaan in Alblasserdam is in de nacht van zondag 7 op maandag 8 maart 2021 brand gesticht. Even voor half vijf stak een man de boel in brand. De man, met een rugtas op z’n rug, vertrok via het bruggetje bij het Schildmos. Buurtbewoners hoorden geluiden en zagen al snel flinke vlammen. Er werd 112 gebeld en niet veel later kwamen diverse politievoertuigen en de brandweer met spoed ter plaatse.

De vlammen waren snel geblust. Het duurde echter nog tot het begin van de ochtend, voordat de situatie definitief onder controle was. Dit had te maken met het openen van een nabijgelegen kast, naast de zendmast. De brandweer wilde controleren of er in die kast niets aan het smeulen was. De politie heeft het slot open geboord.

De politie zal maandag nader onderzoek gaan doen naar de brandstichting. Het gebied is voorlopig benoemd tot ‘plaats delict’ en afgezet met politielint.

Zendmasten worden de laatste tijd regelmatig in brand gestoken. Onder meer vanwege zorgen om de schadelijkheid van de straling van het 5G-netwerk.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer