Tiplijn: 06-19541384

Brand onbereikbaar voor hoogwerker; Rotterdamse brandweer helpt

2

ALBLASSERDAM – De brandweer is zaterdagavond 6 maart 2021 met spoed uitgerukt voor een schoorsteenbrand in de Bilderdijkstraat in Alblasserdam. Behalve de tankautospuit van de Alblasserdamse brandweer, kwam ook de de hoogwerker van Papendrecht ter plaatse. De hoogwerker kon alleen nèt niet bij de brand komen. Daarom werd de ladderwagen van brandweerpost ‘Groene Tuin’ in Rotterdam opgeroepen. Met dit voertuig kon de brand wel bereikt worden. Met een ramoneur werden de brandende delen uit de schoorsteenpijp geslagen.

In de woning was ook rook ontstaan. De brandweer heeft daarom de woning geventileerd. Ook bij deze woning zou de schoorsteenpijp enkele maanden geleden nog geveegd zijn.

In 2019 ontstond er bij de buren op de hoek van de Bilderdijkstraat ook een schoorsteenbrand. Ook die brand was onbereikbaar met de hoogwerker. Daar klom uiteindelijk een brandweerman op het dak, om de brand te bestrijden.

Deze winter ontstonden er in Alblasserdam al schoorsteenbranden langs de Plantageweg, de Van Eesterensingel, de Hertzweg, de Kievitstraat en de Van Lennepstraat. Ook rukte de brandweer deze winter uit voor schoorsteenbranden in Oud-Alblas (2x), Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. dan sla je toch echt een flater als je er met een hoogwerker niet bij kan en dat rotterdam met zijn beter matriaal moet komen schaam je zuidholand zuid koop beter spul dan die oude troep waar jullie mee werken

    • niet mee eens, dit ligt niet aan het oude materiaal, zo oud is deze hoogwerker nog niet. Zuid-Holland Zuid heeft ook autoladders, maar als die uit rotterdam dichterbij is is het logisch dat die gestuurd wordt.

Reageer