Tiplijn: 06-19541384

Hennepkwekerij, vuurwapen en handgranaten aangetroffen in woning Hendrik-Ido-Ambacht

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Naar aanleiding van een tip over een hennepkwekerij heeft de politie op dinsdag 2 maart rond 17.30 uur een woning betreden aan de Stenen-Bogerd in Hendrik-Ido-Ambacht. Er werd niet alleen een hennepkwekerij aangetroffen, maar ook een vuurwapen en vier handgranaten. De 40-jarige Rotterdammer die de woning huurde is diezelfde avond aangehouden. Hij wordt verdacht van het vervaardigen van softdrugs.

Alle apparatuur voor de productie van drugs uit de hennep en de aangetroffen hennepplanten en –toppen zijn in beslag genomen en vernietigd door de politie. Tijdens het ontmantelen van de hennepkwekerij werd ook nog een bijzondere bijkomende vondst gedaan. De politie trof namelijk een vuurwapen en vier handgranaten aan.

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) werd opgeroepen en heeft de handgranaten onschadelijk gemaakt. Het vuurwapen is in beslag genomen door de politie. Er wordt verder onderzoek gedaan naar het wapen en de handgranaten. De Forensische Opsporingsdienst doet nog onderzoek naar mogelijke DNA sporen.

De aangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek. Foto’s: Politie Drechtsteden-Buiten.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer