Tiplijn: 06-19541384

Vrachtschip vaart op krib in rivier de Waal bij fort Vuren

0

GORINCHEM – Op rivier de Waal is dinsdag 16 februari rond het middaguur tussen Gorinchem en Vuren een vrachtschip op een krib gevaren. Het cargo-schip Galatea voer door nog onbekende oorzaak op een krib ter hoogte van fort Vuren. Daarbij raakte niemand gewond. De brandweer rukte na het ongeval uit naar de Waaldijk maar al snel is geconstateerd dat het schip geen water maakt. Wel was het mogelijk dat er alsnog een lek ontstaat bij het lostrekken van het binnenvaartschip.

Diverse boten van Rijkswaterstaat, een politieboot en de blusboot van brandweer Tiel kwamen ter plaatse. Door Rijkswaterstaat werd het schip op het krib beveiligd voor de overige scheepvaart. Het schip had geen vracht aan boord en was onderweg naar Duitsland. Later op de middag is het schip met een sleepboot losgetrokken en afgevoerd naar een werf voor inspectie.

Foto’s: Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer