Tiplijn: 06-19541384

Gewonden bij drie ongelukken met scooters in Zwijndrecht en Ambacht

4

ZWIJNDRECHT/HENDRIK-IDO-AMBACHT – Bij drie ongevallen in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht zijn maandagmiddag 25 januari 2021 mensen gewond geraakt. Op de Laan van Welhorst in Hendrik-Ido-Ambacht werd een scooterrijdster even na 13.30 uur door een auto aangereden. Het meisje werd onderzocht door ambulancepersoneel en geadviseerd om langs de huisarts te gaan. De politie sloot de weg tijdelijk af en assisteerde bij het invullen van de schadeformulieren.

Op de Beneluxlaan in Zwijndrecht ging nog geen tien minuten later een scooterrijdster onderuit. Deze vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De gemeente heeft de olie die de scooter na het ongeval lekte van het wegdek verwijderd.

Om 16.00 uur vond opnieuw een aanrijding plaats in Zwijndrecht. Op de Admiraal de Ruyterweg werd een scooterrijder aangereden door een auto. Ook daar kwamen politie en ambulance ter plaatse. De man hoefde na onderzoek niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.
Foto’s: Gerard van Helden en Eline Moerkerken.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

4 reacties

  1. Hoeveel ongelukken moeten er nog gebeuren voordat er een eenduidige verkeersregel komt met betrekking tot deze verkeerspleinen (rotonde)

    • VeiligNederland on

      Nou, die zijn er al. Hoe vaak moeten we nog zeggen dat binnen de bebouwde kom fietsers/snorfietsers en of scooters voorrang hebben op een rotonde. Buiten de bebouwde kom hebben auto’s voorrang.

      • Eenduidig? Zoals op de rotonde bij de ingang van de camping Barendrecgt aan de Achterzeedijk? Op 3 ‘armen’ van de rotonde heeft de fietser voorrang, op de 4e arm – notabene de in/uitrit van de camping – heeft de fietser dat niet. Wie heeft dat bedacht?

  2. heel simpel, als er een mooie rode lijn over de weg loop heeft de fietser voorrang, als er geen rode lijn over het wegdek loopt zie je van die mooie driehoeken (haaientanden) op de weg staan, dan moet de fietser wachten, hoe simpel kan het zijn?

Reageer