Tiplijn: 06-19541384

Brandstichting bij jongerenontmoetingsplek in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De jongerenontmoetingsplek (JOP) aan de Rembrandtlaan, nabij de skatebaan in Alblasserdam, is maandagavond 25 januari 2021 opnieuw in brand gestoken. Buurtbewoners hoorden eerst vuurwerk en zagen daarna dat één van de ruiten van de JOP in brand stond. De brandweer werd rond 21.10 uur opgeroepen. Ook de politie kwam ter plaatse.

Het vuur was snel onder controle. Er is nog enige tijd gezocht naar de dader. Die is niet meer aangetroffen.

De JOP was al ernstig beschadigd geraakt tijdens de jaarwisseling. Toen werden er ruiten en een dak kapot gemaakt en er werd brand gesticht, waardoor flinke schade ontstond. De schade bedraagt duizenden euro’s.

Sinds de plaatsing in 2017 is de ontmoetingsplek al diverse keren vernield. Vooral tijdens de jaarwisselingen moest de JOP het telkens weer ontgelden. De JOP werd in maart 2017 officieel geopend en werd op verzoek van een aantal jongeren gerealiseerd, omdat volgens hen nergens een plek was om te ‘chillen’ in Alblasserdam. De realisatie van de JOP kostte toen 18.610 euro. Twee maanden na de opening werd de hangplek al in brand gestoken. Er ontstond onder meer schade aan de bankjes, de bestrating, het glas en de prullenbak. Tijdens de jaarwisseling 2017 / 2018 werd de ontmoetingsplek opnieuw vernield. Toen werd het dak opgeblazen met vuurwerk, de prullenbak verwoest door zwaar vuurwerk. Daarnaast werden de ‘hufterproof-ruiten’ kapot gemaakt. Tijdens de jaarwisseling van 2018/2019 werd de JOP weer vernield. Onder meer een ruit werd opgeblazen met illegaal vuurwerk. En ook afgelopen jaarwisseling was het raak.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer