Tiplijn: 06-19541384

Dronken Pool (43) aangehouden na slingerende rit van Zwijndrecht naar Rotterdam

0

ZWIJNDRECHT – Een dronken Poolse automobilist is vrijdagavond 22 januari aangehouden. De 43-jarige man reed omstreeks 19.45 uur over de Munnikensteeg in Zwijndrecht toen een getuige de politie belde. De man zou slingerend over de weg rijden en mogelijk onder invloed zijn.

Bij Zwijndrecht reed de automobilist de A16 op in de richting van Rotterdam. Terwijl de melder achter de slingerende auto aanreed en de positie doorgaf, kregen agenten op de Brienenoordbrug de auto in het zicht. Agenten zagen dat de bestuurder een slok nam uit een halve liter blik bier.

Toen de politie een volgteken gaf, werd daar door de bestuurder geen gehoor aan gegeven en ging de man 30 km per uur rijden op de A16. Op de Hoofdweg in Rotterdam wisten agenten de bestuurder uiteindelijk staande te houden. Uit de auto kwam volgens de politie een enorme alcohollucht, ook omdat de bestuurder een aantal bierblikken in de auto had geleegd.

Na een eerste blaastest werd al snel duidelijk dat de man inderdaad teveel alcohol op had. De 43-jarige Poolse bestuurder, wonend in Terneuzen, werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Papendrecht. Daar werd een uitgebreide ademanalyse gedaan. De Pool bleek 860 Ugl alcohol in zijn bloed te hebben, bijna vier keer het toegestane alcoholgehalte van 220 Ugl (microgram per liter). Agenten hebben proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de Pool ingevorderd. De verdachte zal later zijn straf te horen krijgen. Foto en info: politie Drechtsteden-Buiten.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer