Tiplijn: 06-19541384

Brand in verpleeghuis Rotterdam; negen bewoners naar ziekenhuis

0

ROTTERDAM – In een verpleeghuis aan de Pietersdijk in Rotterdam-IJsselmonde is woensdagochtend 13 januari 2021 brand ontstaan. Vanwege de kwetsbare groep bewoners werd al snel groot opgeschaald. Tientallen ambulances, onder andere vanuit de regio Zuid-Holland-Zuid, kwamen ter plaatse. Ook noodhulpteams van het Rode Kruis werden opgeroepen om te assisteren.

De brand brak uit op de 1e etage van een bijgebouw en zorgde voor veel rookontwikkeling. De brandweer laat weten dat er 37 bewoners zijn geëvacueerd. Daarvan zijn 9 personen naar het ziekenhuis vervoerd, onder meer vanwege het inademen van rook. De niet-gewonde geëvacueerden zijn door de zorginstelling elders opgevangen. De brand was rond 07:00 uur onder controle. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Foto’s: Gerard van Helden

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer