Tiplijn: 06-19541384

Jongens (13-15 jaar) zwaaien met messen op straat in Hardinxveld-Giessendam

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een tweetal messen is maandagavond 11 januari door een waakzame burger in beslag genomen in Hardinxveld-Giessendam. Een groep van vijf jongens tussen de 13 en 15 jaar oud zwaaide met de messen op straat om foto’s te maken. De tieners gaven aan dat ze de foto’s maakten vanwege hun muzieksmaak drillrap.

Een burger zag de jonge jongens met messen zwaaien en nam de messen in beslag, om ze vervolgens bij de politie af te leveren. “De jeugd heeft vaak niet door wat dit voor gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen, zowel voor henzelf als hulpverleners of omstanders. Wij als politie maken ons ernstig zorgen als soortgelijke situaties vaak voor gaan komen en de gevolgen ervan”, laat de politie Lek en Merwede weten.

Drillrap
Drillrap, drill of drillmuziek is een stijl van trapmuziek die begin jaren 2010 in de South Side van Chicago is ontstaan. De stijl wordt gedefinieerd door donkere, gewelddadige, nihilistische teksten en onheilspellende, door trap beïnvloede beats. Drillrap is donkerder en monotoner dan rap en verheerlijkt geweld. De muziekscene rond dit genre werd vanaf het begin in verband gebracht met de onderwereld in Chicago. De drillscene wordt doorgaans ook gerelateerd aan straatgeweld en bendeoorlogen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer