Tiplijn: 06-19541384

Gestolen iMacs bij inbraak Hardinxveld teruggevonden na achtervolging

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De iMacs die afgelopen weekend zijn gestolen bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Industriestraat in Hardinxveld-Giessendam, zijn teruggevonden in een auto. Na een achtervolging zaterdag 9 januari in Utrecht crashte de auto en werden de gestolen iMacs gevonden.

Achtervolging
Op zaterdag 9 januari passeert een zwarte Renault Espace de ANPR-camera op de A27 richting Utrecht. De ANPR-camera scant de kentekens van passerende voertuigen om verdachte voertuigen te traceren. Op de auto blijken gestolen Duitse kentekenplaten bevestigd te zijn. Na een achtervolging crasht het voertuig in de Utrechtse wijk Lunetten. Achterin het voertuig worden gestolen Imacs uit Hardinxveld-Giessendam aangetroffen. De bestuurder is aangehouden.

Registratienummers
De aangetroffen iMacs blijken al snel in de nacht van vrijdag 8 januari op zaterdag 9 januari vanuit een bedrijfspand op de Industriestraat in Hardinxveld-Giessendam ontvreemd te zijn. De eigenaar van de iMacs kan direct na de ontdekking van de diefstal aangifte doen en de registratienummers doorgeven. Dezelfde dag nog worden deze iMacs aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen
Getuigen die in de nacht van vrijdag 8 januari op zaterdag 9 januari getuige zijn geweest van de inbraak in het bedrijf op de Industriestraat of iets verdachts hebben gezien, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000. Foto’s: politie.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer