Tiplijn: 06-19541384

Brandweer dooft schoorsteenbrand in woning Oud-Alblas

0

OUD-ALBLAS – In een woning aan de Blusse van Oud-Alblasplein in Oud-Alblas is dinsdagavond 5 januari brand ontstaan. De Papendrechtse brandweer rukte om 19.00 uur uit met een blusvoertuig en hoogwerker. Ter plaatse bleek de brand mee te vallen en is de schoorsteen met een ramoneur schoongemaakt. De ramoneur bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting van ongeveer 50 cm lang, met aan het eind van die kettingen stukjes hoekijzer. Deze wordt door het schoorsteenkanaal getrokken om zo de brandende roetdelen van de schoorsteenwand te slaan. Onderaan worden de roet- en koolresten door de brandweer opgevangen en vervolgens afgeblust.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer