Tiplijn: 06-19541384

Automobilist laat fietsster (50) zwaargewond achter na aanrijding in Dordrecht

0

DORDRECHT – Een 50-jarige vrouw is vrijdagochtend 1 januari 2021 zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Zuidendijk in Dordrecht. De frontale aanrijding vond op nieuwjaarsdag rond 07.30 uur plaats. De vrouw op haar fiets werd aangereden door een auto. De automobilist ging er na het ongeval vandoor. Ambulances en een traumahelikopter rukten uit toen de vrouw zwaargewond werd aangetroffen.

Het slachtoffer is naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht. De politie deed vervolgens onderzoek en wist de doorgereden automobilist op te sporen. De man, een 48-jarige Dordtenaar, is in zijn woning aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen en wordt door de politie onderzocht.

Het wegrijden van een plaats van een verkeersongeval is strafbaar. De straf die voor dit misdrijf kan worden opgelegd staat los van een eventuele straf voor het veroorzaken van een ongeluk. De straffen die gegeven kunnen worden variëren van geldboetes tot taakstraffen of gevangenisstraf van maximaal enkele maanden. Ook kan het rijbewijs voor langere tijd afgenomen worden.

Foto: archief.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer