Tiplijn: 06-19541384

Brandweer blust branden in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Kinderdijk en Oud-Alblas

0

REGIO – De brandweer heeft dinsdagavond 29 december 2020 branden geblust in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Kinderdijk en Oud-Alblas. In Oud-Alblas werd rond 19.15 uur een ondergrondse container langs de Prinses Ireneweg in brand gestoken. De brandweer van Papendrecht heeft deze brand geblust.

Een paar minuten later werd brandweer Nieuw-Lekkerland op pad gestuurd voor een brandende ondergrondse papiercontainer aan de Molenstraat in Kinderdijk. Bij deze brand kwam veel rook vrij. Na afloop hebben de brandweerlieden een wagen laten komen voor nieuwe schone pakken.

Rond 20.20 uur ging brandweer Hendrik-Ido-Ambacht op pad voor een brandende container aan de Sandelingen in Zwijndrecht. Het vuur was ook daar snel onder controle.

Nog geen uur later, om 21.00 uur, werd er brand gemeld in het Baxpark. Rondom de jongerenhangplek was brand gesticht. Er stonden onder meer banden in brand. Het vuur is inmiddels onder controle.

Tot slot ontstond er brand in een speeltoestel in Oostendam. Hier rukte de brandweer van Alblasserdam rond 22.45 uur voor uit naar de Tarwestraat in Ridderkerk. De brandende buis van het speeltoestel werd geblust en het speeltoestel met lint afgezet, zodat voor kinderen duidelijk is dat het speeltoestel kapot is.

Foto’s: Thomas van Poelgeest, Marius Klop, Patrick Groenendijk, Claudius de Haan, Gerard van Helden, Eline Moerkerken en Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer