Tiplijn: 06-19541384

Safetyboat.nl uit Ambacht haalt bestuurbare reddingsboei naar Nederland

0

ADVERTORIAL
HENDRIK-IDO-AMBACHT – Nog nooit zijn er zoveel mensen verdronken als afgelopen zomer. Om deze reden heeft Safetyboat.nl de Portugese Usafe naar Nederland gehaald. De Usafe is een innovatieve bestuurbare reddingsboei die naar een drenkeling toe kan varen. “Een belangrijke innovatie om de overlevingskans bij drenkelingen te vergroten”. De reddingsboei kan worden gebruikt in de binnenvaart, de visserij of voor reddingsacties langs de kust en op zee.

Het toewerpen van een gewone reddingsboei is niet gemakkelijk. Vanaf een varend schip is het zelfs vrijwel onmogelijk. Het slachtoffer moet dan naar de boei toe zwemmen en zal al snel uitgeput raken. Het Portugese Usafe heeft hiervoor een moderne oplossing gevonden. Zij brachten de reddingsboei terug naar de tekentafel en ontwikkelden een reddingsboei die op afstand bestuurbaar is. Deze kan met behulp van twee waterjets naar het slachtoffer varen en deze zelfs naar de kant brengen.

De Usafe is gericht op het zelfde soort slachtoffer als de standaard reddingsboei. Dit betekent dat het slachtoffer bij kennis is en in staat moet zijn om het drijfmiddel vast te pakken. De Usafe vaart met een snelheid van maximaal 15 kilometer per uur. Wanneer de reddingsboei met slachtoffer vaart is de snelheid maximaal 5 kilometer per uur. Deze snelheid is belangrijk omdat het slachtoffer zo minimale inspanningen hoeft te verrichten om de reddingsboei vast te kunnen blijven houden.

De Usafe komt met een afstandsbediening die met één hand bediend kan worden. Deze werkt instinctief en kan in geval van nood ook door een ongetraind persoon worden bestuurd. Het bereik is op open water zo ver als het zicht reikt. De Usafe kan zowel op het binnenwater als op zee worden ingezet. De aandrijving is krachtig genoeg om moeiteloos door de branding van de zee te kunnen varen. Het maakt niet uit hoe de Usafe in het water neerkomt de boei werkt op beide zijden.

Safetyboat.nl is Nederlands dealer van de Usafe. Een demo is aan te vragen via de website van Safetyboat.nl en er kan contact op worden genomen om de bestuurbare reddingsboei de huren of te kopen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer