Tiplijn: 06-19541384

Oplettende buurvrouw redt man (88) in Gorinchem

0

GORINCHEM – Een vrouw uit Gorinchem heeft door haar oplettendheid haar 88-jarige buurman gered. De vrouw maakte woensdag 16 december melding bij de politie dat ze een 88-jarige man niet zoals gebruikelijk de krant zag lezen. De vrouw doet iedere dag een sigaretje op haar balkon en kijkt uit op een naastgelegen flat waar zij altijd de tachtiger de krant ziet lezen. Woensdag bleven de lamellen dicht. Omdat de vrouw het niet vertrouwde besloot ze de politie te bellen.

Een agent ging op onderzoek uit in de Gorinchemse flat. Het slotgat van de deur van het bewuste appartement werd opengevreesd. Op het toilet trof de agent de 88-jarige man aan met een verminderde ademhaling. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse en de man is na behandeling met hartslag en ademhaling naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is blij met het adequate handelen van de meldster. “Fantastisch dat er mensen zijn die elkaar in de gaten houden en voor elkaar zorgen,” schrijft de betrokken agent op Instagram. De politie heeft de vrouw opgebeld en haar hartelijk bedankt. Foto: archief

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer