Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten schalen op naar ‘middel waterongeval’ in Kinderdijk; zoekactie afgesloten

0

KINDERDIJK – De hulpdiensten zijn woensdag 16 december 2020 massaal uitgerukt naar de Lekdijk bij Kinderdijk vanwege een melding over een persoon te water. Op de aanlegsteiger in de Lek, bij de Overwaard, werd een hengel en visvoer aangetroffen. Rondom de steiger was echter niemand te zien. Omdat er een mogelijkheid was dat de visser in de rivier terecht was gekomen, werd er flink ingezet. Vanwege het grote water en de sterke stroming werd door de hulpdiensten opgeschaald naar ‘middel waterongeval’.

Twee duikteams, vaartuigen van de brandweer, de KNRM, de politie en Rijkswaterstaat kwamen naar de locatie om mee te zoeken. Ook de ambulancedienst en de politie werden gealarmeerd.

Er is rondom de aanlegsteiger uitgebreid gezocht. Rond 10.00 uur was er nog steeds niemand aangetroffen. Omdat daarmee het ‘gouden uur’ waarin er nog overlevingskansen zijn, voorbij was, werd de actie afgesloten.

Diverse lezers laten aan Alblasserdamsnieuws.nl weten dat er gisteren en vanochtend bij de bewuste locatie een motor geparkeerd stond. De lezers vermoeden dat de motorrijder de hengel heeft achtergelaten. Wie hier nog meer informatie over heeft, kan contact opnemen met 0640092253  / [email protected]

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer