Tiplijn: 06-19541384

Politie bezorgt getuigenoproepen na vernielingen kleine autoruiten

0

ALBLASSERDAM – De wijkagenten Martin Stam en Barry Windhouwer hebben dinsdagavond 15 december 2020 bijna 200 getuigenoproepen verspreid in de wijk Blokweer in Alblasserdam. “In de afgelopen week zijn vernielingen aan auto’s gepleegd. Met name het kleine ruitje nabij de buitenspiegel wordt ingeslagen of ingetikt,” vertellen de agenten. De vernielingen vonden onder meer plaats in De Vang, de Krabbescheer, de Vossestaart en het Kamgras. De politie heeft nog steeds geen enkel idee wie de vernielingen pleegt en waarom juist elke keer het kleine ruitje kapot wordt gemaakt.

De agenten melden: “De feiten hebben inmiddels flinke impact op de wijk. Als wijkagenten ondernemen wij acties om deze daden een halt toe te roepen. Daarbij hebben we de hulp van de bewoners nodig. We vragen iedereen extra alert te zijn en bij verdachte situaties direct 112 te bellen.”

Wie ook slachtoffer is geworden van de vernielingen, maar dit nog niet heeft gemeld, wordt opgeroepen dit alsnog te doen om zodoende een compleet beeld te krijgen en gericht te kunnen inzetten. Melden kan via politie.nl en telefonisch via 0900-8844. Het telefoonnummer kan ook gebruikt worden om tips door te geven.

Wie anoniem wil blijven, maar wel meer informatie heeft over de vernielingen, wordt verzocht te bellen met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer