Tiplijn: 06-19541384

Politie zoekt straatrovers die Dordtenaar (20) bedreigden met vuurwapen

1

DORDRECHT – Twee straatrovers worden door de politie gezocht vanwege een gewapende beroving in oktober in Dordrecht. Beelden van de straatrovers zijn in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond gedeeld. Op woensdag 21 oktober 2020 is om ongeveer 17.00 uur een 20-jarige man op de Zuidendijk in Dordrecht overvallen en beroofd door een groep jongeren. Het slachtoffer had die dag gewerkt bij een supermarkt in winkelcentrum Sterrenburg en had nog wat staan napraten met collega’s voordat hij naar huis wilde rijden. Toen hij met zijn fiets, vanaf het Deimospad, de Zuidendijk opreed in de richting van de N3, kwam van links een scooter aanrijden met daarop twee jongens.

De passagier stapte af en zette een vuurwapen op het hoofd van het slachtoffer. Hij vroeg om het horloge en de telefoon van het slachtoffer. Maar kennelijk duurde het te lang en nadat het horloge was afgegeven reed de scooter weg in de richting van de N3 en keerde toen en reed terug richting het tunneltje welke is gelegen onder de Galileilaan, de kant waar ze ook vandaan waren gekomen.

De politie heeft nu beelden gedeeld van de verdachten op de scooter. Het signalement van de daders is als volgt:
Ze zijn beide 1.80 – 1.85 meter lang, ze waren geheel donker gekleed en droegen handschoenen. De twee hadden hun gezichten bedekt. De dader sprak met een Noord-Afrikaans accent, zijn passagier droeg een vuurwapen wat op het slachtoffer werd gericht.

De daders reden op een lichtkleurige (witte) scooter met krassen. En die krassen waren grijs van kleur. De kentekenplaat was afgeplakt, maar wel was nog te zien dat het een blauwe plaat betrof. Doordat beide verdachten zich enige tijd hebben opgehouden bij de trap aan de Zuidendijk die toegang geeft tot het parkeerdek van het winkelcentrum Sterrenburg, zijn er camerabeelden van hen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer