Tiplijn: 06-19541384

Hangjeugd steekt matras in brand in appartementencomplex Papendrecht

0

PAPENDRECHT – Een matras dat in de kelder van een appartementencomplex aan de Stellingmolen in Papendrecht lag is donderdagavond 10 december in brand gevlogen. Het sterke vermoeden is dat dit door hangjeugd is gedaan die eerder op de avond in de gezamenlijke berging aanwezig was. Rond 23.30 uur roken bewoners van de bovenliggende woningen een brandlucht en gingen op onderzoek uit. Het matras bleek te branden en werd door de bewoners naar buiten gebracht. Daarbij werd rook ingeademd.

De brandweer, politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse. De brandweer heeft een nacontrole gedaan en het complex geventileerd. Ambulancepersoneel heeft de twee bewoners die rook hadden ingeademd ter plaatse nagekeken. Door agenten is een getuigenverklaring opgenomen.

Volgens buurtbewoners is de jeugd eerder op de avond meerdere keren aangesproken op het ongeoorloofd aanwezig zijn in gezamenlijke berging. Ook de wijkagent is op de hoogte gesteld. Woningbouwvereniging Woonkracht10 zou inmiddels zijn ingelicht over het feit dat één van de ingangen naar de berging niet juist sluit, waardoor de jeugd binnen gaat staan om droog en uit de wind te staan.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer