Tiplijn: 06-19541384

Twee bewoners zwaargewond na uitslaande brand in Hendrik-Ido-Ambacht

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – In een appartementencomplex aan De Heerlijkheid in Hendrik-Ido-Ambacht heeft in de nacht van maandag op dinsdag 8 december 2020 een uitslaande brand gewoed. De twee bewoners van het appartement waar de brand woedde zijn zwaargewond geraakt.

De brand brak even voor 01.00 uur uit in een appartement op de vierde etage van het complex. Al snel werd er opgeschaald toen bleek dat de bewoners nog binnen zouden zijn en het gebouw ontruimd moest worden. Er werd opgeschaald naar ‘grote brand’ en GRIP 1. Naast meerdere blusvoertuigen kwamen ook verschillende officieren ter plaatse voor de coördinatie.

De twee zwaargewonde slachtoffers zijn behandeld door ambulancepersoneel en het team van de traumahelikopter. Vervolgens zijn ze naar het ziekenhuis gebracht. Vier bouwlagen van het woongebouw zijn ontruimd. Drie andere bewoners van het complex hebben rook ingeademd en zijn door ambulancepersoneel nagekeken. De bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis.

Na ongeveer twee uur mochten de bewoners van de begane grond en de eerste etage weer terug naar hun woning. De woning waar de brand is uitgebroken en de bovenliggende woning zijn zwaar beschadigd. Brandonderzoekers van de brandweer onderzoeken de oorzaak van de brand. Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners te helpen met de schadeafhandeling.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer