Tiplijn: 06-19541384

Brandweer redt twee katten bij woningbrand in Gorinchem

1

GORINCHEM – In een appartementswoning aan de Pensionarisstraat in Gorinchem heeft zaterdagavond 28 november 2020 brand gewoed. Omstreeks 18.05 uur werd de brandweer gealarmeerd. In een boiler in de keuken was brand ontstaan. Hierdoor stond de woning vol met rook. De brandweer kwam met spoed ter plaatse.

Brandweerlieden wisten de brand snel te blussen. In de woning waren ook twee katten aanwezig, die door de brandweer in veiligheid zijn gebracht. De beestjes hadden rook ingeademd en zijn door de dierenambulance meegenomen naar een dierenkliniek in Groot-Ammers.

Door de brand was ook een waterleiding gesprongen en stond er veel water in de woning. Ook een winkel van de Blokker die onder de woning was gevestigd heeft mogelijk waterschade opgelopen. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade op te nemen en voor verdere afhandeling te zorgen. Team Brandonderzoek van de brandweer onderzoekt hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Foto’s: Tim Wever & Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Gelukkig hebben de katten het drama overleefd. Kunnen ze gewoon weer in de tuin van de buren blijven schijten.

Reageer