Tiplijn: 06-19541384

Papendrechtse brandweer rukt uit voor veel rook en vonken bij schoorsteen

0

PAPENDRECHT – De brandweer is donderdagavond 19 november in Papendrecht uitgerukt voor een melding van een schoorsteenbrand. Bij een woning aan de Scheidingslaan werden veel rook en vonken waargenomen. De spuitgasten gingen met spoed ter plaatse. Inmiddels was duidelijk geworden dat de vele rook en de vonken van het aansteken van het haardvuur zouden zijn. Met de hoogwerker is de brandweer kort bij de schoorsteen geweest om een nacontrole te doen. Daaruit bleek dat er van brand geen sprake was.

Vermoedelijk is een deels brandende rookpluim bij het aansteken van de haard aangezien voor schoorsteenbrand. Bij het aanmaken van het vuur vormt zich een rookpluim welke zeer ontvlambare stoffen bevat. Deze ontbranden wanneer de temperatuur hoog genoeg is.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer