Tiplijn: 06-19541384

Gesprongen waterleiding zorgt voor overlast in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht

0

ZWIJNDRECHT – Door een gesprongen waterleiding hebben delen van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht geen water of weinig waterdruk. Aan het einde van de middag sprong een waterleiding op de Langeweg op de grens van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. De brandweer werd gealarmeerd omdat binnen korte tijd een gedeelte van de Langeweg blank stond.

De Langweg is afgesloten tussen de kruising bij het ziekenhuis en flats Eemstein/Zonnestein. De brandweer pompt het water weg om overlast in aanliggende woningen te beperken. Oasen Drinkwater is ter plaatse gaat de leidingen afsluiten om de lekkage te stoppen. Zo’n 25% van de huishoudens in Zwijndrecht zou geen water hebben. Andere huishoudens in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hebben last van weinig waterdruk.

Update: Oasen heeft de lekkende leiding rond 19.30 uur afgesloten. Daardoor is de waterdruk in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht weer teruggekeerd. De brandweer heeft vervolgens het laatste water rondom het lek weggepompt. Salvage is ter plaatse gekomen in verband met de schade in de woningen waar water is binnengelopen.

Vrijdag zal de Langeweg tussen de Bootjessteeg en de Warmoeziestraat vermoedelijk de hele dag afgesloten zijn voor werkzaamheden van Oasen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer