Tiplijn: 06-19541384

Klapper voor politie in Alblasserdam: bijna 80 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen

0

ALBLASSERDAM – Een figuurlijke klapper voor de politie in Alblasserdam. Zondagavond werd in een schuur langs de Blokweerweg in het Damdorp namelijk tachtig kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. “Een behoorlijke vondst,” aldus politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen. Om wat voor vuurwerk het exact gaat, kan nog niet worden gemeld, omdat dit ‘daderinformatie’ zou zijn. “Maar het merendeel dat is aangetroffen, zijn cobra’s,” vertelt de woordvoerder.

De politie kwam het illegale vuurwerk op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Dit is een onafhankelijke meldlijn voor anonieme meldingen van criminaliteit en misdrijven via het telefoonnummer 0800 – 70 00.

Agenten hebben na de vuurwerkvondst een 23-jarige man uit Alblasserdam aangehouden voor het voorhanden hebben van het ‘spul’. De Alblasserdammer zit nog vast.

Het vuurwerk is door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald.

Wiki
Cobra is een vuurwerkproduct van de Italiaanse producent Di Blasio Elio, bestaande uit met name voor Nederlandse begrippen illegaal knalvuurwerk.[1] Vaak worden producten uit de cobra-lijn Cobra’s genoemd. De meeste Cobra’s zitten in vuurwerkklasse F4. Vooral de Cobra 6 en Cobra 8 zijn bekend en veel verkocht in Europa.  De maximum hoeveelheid flashkruit per ontploffing van siervuurwerk in Nederland is 4 gram, terwijl de zwaarste Cobra (de Cobra 8) 100 gram van dit kruit bevat.

Seon heeft al het vuurwerk ingepakt en vervoerd.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer