Tiplijn: 06-19541384

Man probeert 92-jarige vrouw op te lichten met babbeltruc in Hardinxveld

1

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Woensdagmiddag 11 november stond bij een 92-jarige mevrouw aan de Jacobsweer in Hardinxveld-Giessendam een man voor de deur. Hij vroeg de vrouw om haar bankpas en pincode. De pientere dame gaf aan dat die gegevens in beheer zijn bij haar familie, waarop de man vertrok. Het was niet de eerste keer dat de brutale oplichter de vrouw met een babbeltruc benaderde, want het weekend ervoor stond dezelfde man ook al bij de bejaarde dame voor de deur.

De vrouw besloot daarom contact op te nemen met de politie. De vrouw vertelde dat de oplichter tussen de 30 en 35 jaar oud is en een donkere huidskleur heeft. De verdachte heeft zwart haar en een smal gezicht. Hij droeg een wit met rood trainingspak en was moeilijk te verstaan.

Oplichting door babbeltrucs gebeurt nog steeds regelmatig. Met de meest uiteenlopende smoezen proberen oplichters bij ouderen binnen te komen. De politie roept op om bij verdachte omstandigheden niemand binnen te laten en bij twijfel 112 te bellen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer