Tiplijn: 06-19541384

Brandweer ingezet voor zoutzuur lekkage bij bedrijf in Gorinchem

0

GORINCHEM – De brandweer is dinsdagochtend 3 november 2020 uitgerukt voor een lekkage bij een bedrijf aan de Arkelsedijk in Gorinchem. Omstreeks 05.40 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Bij een tank met zoutzuur op het terrein zou een lekkage zijn ontstaan.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Er bleek ongeveer 300 liter zoutzuur te zijn weggelekt. De lekkage werd opgevangen in het eigen systeem van het bedrijf. De brandweer heeft ter plaatse metingen verricht, maar die gaven geen verhoogde waardes aan. Het incident was snel onder controle en is overgedragen aan het bedrijf. Hoe de lekkage heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Foto’s: Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer