Tiplijn: 06-19541384

Papendrechter (19) op heterdaad aangehouden; inbraken in tientallen bergingen Pelserflat en Duivenstraat

0

PAPENDRECHT – Agenten hebben op maandagochtend 2 november een 19-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van meerdere inbraken. Een getuige hoorde rond 04.30 uur vreemde geluiden vanuit de bergingen onder in de Pelserflat aan de Rembrandtlaan en belde direct 112.

Twee mannen
De politie was er snel bij en agenten troffen in de ruimte waar de bergingen op uitkomen twee mannen aan. Dat zij daar niets goeds in de zin hadden, bleek wel uit het feit dat ze bij het zien van de agenten er meteen vandoor wilden. Eén van de mannen wist daadwerkelijk te ontsnappen. De ander, een 19-jarige jongeman uit Papendrecht, werd gearresteerd en is mee naar het politiebureau genomen.

Tientallen bergingen
In de flat bleken tientallen bergingen met geweld te zijn geopend, totaal zo’n 40 stuks. De schade aan de deuren alleen al loopt in de duizenden euro’s. Het is nog onbekend of de mannen daadwerkelijk iets hebben buitgemaakt. Daarom doet de politie een beroep op de inwoners van de flat om aangifte te doen.

Kelderboxen Duivenstraat
In een flat aan de Duivenstraat in Papendrecht is in dezelfde nacht ook ingebroken zijn. De dader(s) zouden hier de sloten van de kelderboxen niet vernield hebben, maar door ‘flipperen’ zijn binnengekomen. Of de mannen die in de Pelserflat betrapt werden ook aan de inbraken in de flat aan de Duivenstraat te linken zijn, is nog in onderzoek. Ook hier is nog niet bekend of er iets is buitgemaakt en daarom doet de politie ook hier de oproep om aangifte te doen als daadwerkelijk iets is weggenomen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer