Tiplijn: 06-19541384

Grote vechtpartij bij illegaal feest op boot in Alblasserdam; 5 aanhoudingen; agenten gewond

0

ALBLASSERDAM – Op het terrein bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam is vrijdagavond 23 oktober 2020 een grote vechtpartij geweest, waarbij agenten gewond zijn geraakt en agenten geweld hebben moeten gebruiken bij de aanhoudingen. De politie zag aan boord van een boot feestverlichting branden. Toen agenten poolshoogte namen, liep het al snel volledig uit de hand.

De beveiliging bij Oceanco zei niet op de hoogte te zijn van het feest. Wel was er volgens de politie luide muziek hoorbaar. De politie kwam met diverse wagens ter plaatse. Niet veel later werd de boot betreden.

Feest
Politiewoordvoerder Wim Hoonhout vertelt: “Aan boord is getracht om met een persoon in gesprek te gaan, deze was niet goed aanspreekbaar omdat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was. Besloten om de ruimte binnen te stappen waarin men volop aan het feesten was, dit om te kijken hoeveel personen binnen aanwezig was. Binnen troffen wij ongeveer 15 mensen aan die zich niet aan de Coronaregels hielden (geen 1,5 meter afstand). Hierop werd besloten om een einde te maken aan dit feest, bij aanroepen negeerde men ons.”

Shirt kapot en spoedassistentie
Kort hierna ontstond discussie met de personen waarop men ging duwen en trekken. Tijdens dit gebeuren werd politieshirt van een van de agenten kapot getrokken. Eén van de agenten vroeg direct om spoedassistentie. Dit houdt in dat zoveel mogelijk beschikbare politie-eenheden met spoed naar de locatie komen om hun collega te helpen. Intussen wisten de aangevallen agenten naar buiten te gaan.

Glazen en stoelen naar agenten
Woordvoerder Hoonhout vervolgt: “Toen de andere collega’s ter plaatse waren, zijn we weer naar binnen gegaan. Daar ging men volop in verzet. Er werd met glazen naar agenten gegooid, ook gooide men stoelen naar de agenten. Hierop zijn zij de verder ruimte ingegaan, waarna massaal gevochten werd.”

Verdachten
In totaal zijn er 5 aanhoudingen verricht. De verdachten zijn vier mannen en één vrouw en komen hoofdzakelijk uit Alblasserdam. Zij zijn tussen de 20 en 34 jaar oud.

Getaserd
De aanhoudingen gingen niet zonder slag of stoot. Twee personen zijn door de hondengeleider met een taser neergeschoten en in de boeien geslagen. Ook heeft de politiehond personen gebeten. Hoonhout: “Er is was veel geweld tegen de agenten. De agenten hebben ook fors geweld moeten toepassen. Er is onder andere met de wapenstok geslagen en er is het stroomstootwapen is ingezet. Agenten spraken van een ‘orgie van geweld’ dat zij nog niet eerder hadden meegemaakt.”

Agenten gewond
Twee agenten zijn gewond geraakt. De één heeft kneuzingen. De ander heeft een beschadiging aan een vinger.

Schandalig
De politie neemt de zaak erg hoog op. Hoonhout besluit: “Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen met betrekking tot corona. Dan past het gedrag van de opvarenden op geen enkele wijze hierin. Schandalig wat daar plaatsvond.”

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Tekst: Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer