Tiplijn: 06-19541384

Opnieuw brandstichting op industrieterrein; koolmonoxidemelding in Waalsmondelaan

0

ALBLASSERDAM – De brandweer is zaterdagavond 17 oktober 2020 voor de tweede keer uitgerukt voor een brandmelding op het Nieuwland Parc in Alblasserdam. Net als eerder op de avond was daar gemaaid gras en riet in brand gestoken. De brandweer had het vuur snel onder controle en mocht daarna direct met spoed naar de Waalsmondelaan in Alblasserdam.

Daar was in een woning een koolmonoxidemelder afgegaan. De brandweer heeft in de woning en bij de beide buren metingen verricht. Er werd in de betreffende woning inderdaad en licht verhoogde koolmonoxidewaarde gemeten. Geadviseerd is om de cv-ketel niet meer te gebruiken, totdat deze is nagekeken door een monteur.

Koolmonoxide is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk en zelfs dodelijk. Er zijn speciale koolmonoxidemelders die afgaan, zodra de concentratie CO te hoog wordt.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer