Tiplijn: 06-19541384

Albanezen opgepakt in Alblasserdam; waarschijnlijk met vliegtuig terug

1

ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdagavond 9 oktober 2020 twee illegale Albanezen opgepakt op het oude Nedstaalterrein aan de Rapenburg in Alblasserdam. De twee zaten verstopt in een Engelse truck met oplegger die daar gelost moest worden. De mannen waren vier dagen eerder ook al door de Fransen uit een vrachtwagen in Calais gehaald. Daar kregen de twee een inreisverbod van drie jaar.

Vermoedelijk dacht het duo dat ze in een vrachtwagen zat die met de boot zou overvaren naar het Verenigd Koninkrijk. De chauffer had namelijk in de Rotterdamse haven overnacht.

De inklimmers zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. Daar is een ‘terugkeerbesluit’ genomen en zijn de mannen overgedragen aan de vreemdelingenbewaring. De twee gaan zo spoedig mogelijk naar het detentiecentrum in Rotterdam en daar gaat men werken aan hun uitzending. De mannen worden zoals het er nu naar uitziet, samen met hun ‘lotgenoten’ die eerder elders in het land zijn opgepakt, op een vliegtuig naar hun thuisland Albanië gezet.

In de afgelopen jaren is het diverse keren voorgekomen dat Albanezen zijn opgepakt in Alblasserdam. 3 jaar geleden werden op het Nieuwland Parc in Alblasserdam elf Albanezen aangetroffen (zie foto). In datzelfde jaar werden er vijf aangetroffen in een vrachtwagen bij een bedrijf in Nieuw-Lekkerland en later werden er nog eens drie aangetroffen in een vrachtwagen bij Hornbach in Alblasserdam.

Foto: archief 2017 / Nieuwland Parc Alblasserdam.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Vliegtuig? Onder begeleiding van een peloton soldaten in opleiding terug laten lopen.

    Ik vraag me telkens bij zulke berichten af: waarom willen ze allemaal naar Engeland? Iets moet daar toch wel heel geweldig zijn. Zou het de brexit zijn??

Reageer