Tiplijn: 06-19541384

Ruit van werkbus in Alblasserdam vernield; centerpons aangetroffen naast voertuig

0

ALBLASSERDAM – Een ruit van een werkbus, die geparkeerde stond nabij de Alblashof in Alblasserdam, is maandagavond 5 oktober 2020 (of in de daaropvolgende nacht) vernield. Er zijn geen spullen meegenomen. Naast de auto werd een centerpons met veer aangetroffen. De eigenaar van de bus vermoedt dat dit gereedschap is gebruikt om de ruit kapot te maken. Mensen die meer informatie hebben over de gevonden centerpons of over de vernieling, kunnen hun tips doorgeven via [email protected]

Wikipedia centerpons
Een centerpons of puntslag is een stalen pen met een harde, scherpe punt. De punt is meestal onder een hoek van 90° geslepen.
De centerpons wordt gebruikt om een putje te maken in metaal of kunststof. De punt van de centerpons wordt hierbij geplaatst in het middelpunt van het te boren gat, door er een tik met een hamer op te geven ontstaat een putje, waarin de punt van de boor kan worden geplaatst. Op deze manier kan men nauwkeurig gaten boren zonder dat de boor “wegloopt” van de afgetekende plaats. Door de brandweer worden speciale (automatische) centerponsen gebruikt om bij ongevallen ramen van voertuigen gecontroleerd te breken. Dit type is meestal voorzien van een trekveer, bij gebruik zal de punt met grote kracht tegen het glas slaan. Omdat er geen hamer nodig is wordt het glas op een beter beheersbare manier gebroken.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer