Tiplijn: 06-19541384

Politie vindt tientallen wapens in woning Gorinchem; 43-jarige man aangehouden

0

GORINCHEM – Na een tip is in een woning in de binnenstad van Gorinchem door de politie een enorme verzameling verboden wapens gevonden. De 43-jarige bewoner is aangehouden. De wapens en munitie zijn in beslag genomen. De explosievenopruimingsdienst is gekomen om een granaat tot ontploffing te brengen.

Handgranaat
In september kreeg de politie de tip dat een Gorinchemse man in het bezit zou zijn van een handgranaat. Hierop is de woning van de man bezocht door de politie. De man overhandigde inderdaad een handgranaat waar hij afstand van deed.

Wapenarsenaal
Maandag 5 oktober besloot de politie een vervolgonderzoek in te stellen en de man en de woning nader te onderzoeken. In de woning werd een heel arsenaal aan wapens gevonden: werpmessen, werpsterren, pepperspray, vlindermessen, wurgstokken, vuurwapens, onderdelen voor wapens, munitie, ploertendoders en handgranaten. Dinsdag 6 oktober werd nog een aanvullende doorzoeking gedaan in een garagebox, waar nog een taser is gevonden.

Ontploffing
Om één van de handgranaten onschadelijk te maken, is de explosieven opruimingsdienst opgeroepen, die de handgranaat op een veilige plek gecontroleerd tot ontploffing hebben gebracht. Waarom de 43-jarige man zo’n collectie aan wapens in huis hield, is nog niet bekend.

Gevaar
Ook wanneer de eigenaar van dit wapenarsenaal geen kwade bedoelingen had, kent het bezit van deze verboden wapens veel gevaren. Los van het ontploffingsgevaar van de handgranaten kunnen de wapens in verkeerde handen vallen. Daarnaast is bekend dat wapenbezit leidt tot wapengebruik. Onschuldige slachtoffers, mensen die toevallig op de verkeerde plek op het verkeerde moment waren. Mensen die in een opwelling zijn vermoord om ogenschijnlijk niks. Als die daders geen wapen hadden gehad, hadden ze deze ook niet kunnen gebruiken.

Tips
Het is de politie er alles aan gelegen om verboden wapens zoveel mogelijk uit de maatschappij te halen. Tips zijn hierbij van het allergrootste belang. Heeft u weet van een wapen, help dan mee om de samenleving een stukje veiliger te maken en tip. Dat kan via 0900-8844 of 112 bij een heterdaadsituatie. Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-700 of tip via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Beloning
Als reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte en om te voorkomen dat er slachtoffers vallen, heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het Openbaar Ministerie. Foto’s: politie.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer