Tiplijn: 06-19541384

Scholier (13) ernstig gewond na aanrijding in Gorinchem

0

GORINCHEM – Een 13-jarige scholier is woensdagmiddag 30 september 2020 ernstig gewond geraakt bij een ongeval in Gorinchem. De jongen werd omstreeks 16.00 uur aangereden toen hij op de fiets de Banneweg wilde oversteken vanaf de Dokter Schöyerstraat. Een bestelbus met aanhanger draaide vanaf de Dokter Schöyerstraat de Banneweg op en reed de tiener aan. Medescholieren van de jongen waren getuige van het ongeval.

De jongen is behandeld door ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter. Na stabilisatie is het jonge slachtoffer onder begeleiding van de MMT-arts met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.

Verkeersongevallen specialisten van de politie hebben onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. Onderzocht wordt onder andere of de verkeerslichten op de kruising juist gewerkt hebben of dat één van de weggebruikers deze genegeerd heeft. De politie heeft van de bestuurder van de bestelbus een verklaring opgenomen.

Vanwege de hulpverlening en het onderzoek is de Banneweg ruim tweeënhalf uur afgesloten geweest, vanaf het ziekenhuis de stad uit. Dit zorgde in de spits voor behoorlijke hinder van het verkeer in Gorinchem.

Update 20.15 uur: Hoewel het letsel van de jongen er in eerste instantie zorgelijk uitzag, laat de politie woensdagavond weten dat de jongen inmiddels aanspreekbaar en buiten levensgevaar is. Foto’s: Max Liet en Tim Wever.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer