Tiplijn: 06-19541384

Controleurs bespuugd bij aanhouding agressieve jongere in stadsbus Dordrecht

0

DORDRECHT – Een controle op vervoersbewijzen in een stadsbus op de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht is dinsdag 29 september in geweld en meerdere aanhoudingen geëindigd. De aanhouding liep uit de hand en de verdachten sloegen op de vlucht. De politie wist hen een uur later aan te houden. Enkele controleurs moesten zich onder doksterbehandeling laten stellen.

Controle
Controleurs waren rond 21.30 uur in de bus van lijn drie de passagiers aan het controleren op de juiste vervoersbewijzen. In de bus zat een aantal jongeren die direct verbaal agressief richting de controleurs van het vervoersbedrijf reageerden. Zij beledigden daarbij de controleurs.

Geweld bij aanhouding
De controleurs hielden de man die hen beledigde aan, die zich daar hevig tegen verzette. Een controleur kwam ten val en werd door één van de jongeren bespuugd. Hoewel de politie snel ter plaatse was om de controleurs te ondersteunen, wisten de drie jongeren inclusief de al aangehouden verdachte in het tumult te ontkomen. Doordat de politie over een goed signalement beschikte, konden agenten ruim een uur later enkele verdachten aanhouden.

Gevluchte jongeren gepakt
De jongeren waren na hun vlucht over een nabij gelegen hek aan de Singel geklommen. Eén van de jongeren (21 jaar) raakte daarbij behoorlijk gewond aan zijn hand. Nadat die wond was verzorgd werden de verdachten van 18 jaar en 21 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak en geeft aan meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer