Tiplijn: 06-19541384

Caravan op z’n kant tijdens passeren van vrachtwagen in Noordtunnel bij Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een caravan is zaterdagmiddag 26 september 2020 op z´n kant terecht gekomen in de Noordtunnel bij Alblasserdam, op de rijbaan richting Rotterdam. Rond 14.00 uur reed een ouder echtpaar uit Barendrecht de tunnel in. De bestuurder reed ongeveer 75 kilometer per uur. Via de middelste rijstrook kwam op dat moment een vrachtwagen voorbij rijden. Door de zuigende wind raakte de caravan uit balans. De bestuurder probeerde de caravan nog in balans te krijgen door wat gas bij te geven, maar dat lukte niet meer.

De caravan belandde op zijn zijkant in de tunnel. Het echtpaar in de auto bleef ongedeerd. In eerste instantie werd de hele tunnel afgesloten. Later gingen de rijstroken één voor één open. Na ongeveer een uur was de bergingsklus geklaard en kon de weg weer worden vrijgegeven.

Door de afsluiting van de tunnel, ontstonden in Alblasserdam en Oud-Alblas lange files. Deze zijn inmiddels weer opgelost.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer