Tiplijn: 06-19541384

Overlast na gesprongen waterleiding in Gorinchem

1

GORINCHEM – Langs de Banneweg in Gorinchem is woensdag aan het einde van de morgen een waterleiding geraakt tijdens werkzaamheden. De waterleiding, een zogenaamde hoofdleiding, raakte daardoor lek wat zorgde voor een flink waterballet. Een flink deel van de Banneweg, in de richting van de snelweg, kwam onder water te staan. Eén voertuig raakte zelfs verzakt. Een bergingsbedrijf is ingezet om deze auto weer op het droge te krijgen.

Drinkwaterbedrijf Oasen heeft de druk inmiddels van de waterleiding afgehaald. Het water op straat wordt via de riolering afgevoerd en waar nodig weggepompt. Daarna kan de leiding worden gerepareerd waarna de werkzaamheden aan de Banneweg weer kunnen worden hervat. Dit duurt naar verwachting nog tot ongeveer 15.00 uur. Tot die tijd hebben in totaal 79 huishoudens aan zowel de Banneweg als de Wijnkoperstraat geen water uit de kraan.

Foto’s: Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer