Tiplijn: 06-19541384

Verwarde man aangehouden na brandstichting in Gorinchemse woning

0

GORINCHEM – Een verwarde man heeft dinsdagmiddag 22 september 2020 brand gesticht in zijn woning aan de Vissersdijk in Gorinchem. Omstreeks 13.00 uur belde een oplettende overbuurvrouw de hulpdiensten omdat er rook uit de woning kwam. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse.

De bewoner was nog in de woning aanwezig en gedroeg zich agressief richting de hulpverleners. Een politieagent werd door de brandweer uitgerust met ademlucht en bluskleding. Hierna kon de agent samen met enkele brandweerlieden de woning betreden. De man werd overmeesterd en door de politie naar buiten gebracht.

De brand was snel onder controle. De woning is vervolgens geventileerd. Enkele omliggende woningen waren korte tijd ontruimd. De verwarde man is aangehouden voor brandstichting en overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht.

Foto’s: Tim Wever & Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer