Tiplijn: 06-19541384

Douane doorzoekt winkel in Alblasserdam en treft illegale tabak aan

0

ALBLASSERDAM – De douane heeft dinsdag 22 september 2020 een doorzoeking gedaan bij een winkel aan de Van Hogendorpweg in Alblasserdam. Met drie wagens van de douane kwam men aan het begin van de middag ter plaatse. De zaak en een bedrijfswagen werden grondig doorzocht en er werd een speurhond ingezet, die gespecialiseerd is in het opsporen van drugs en tabak / sigaretten. Een woordvoerster van de belastingdienst laat weten dat de controle is uitgevoerd op aanwijzing van de politie.

“Er is illegale tabak aangetroffen. Lopende het onderzoek kunnen we er op dit moment geen verdere uitspraken over doen,” meldt de woordvoerster van de belastingdienst.

De Rijksoverheid meldt over illegale tabak: “De illegale tabakshandel is niet alleen een economisch probleem. Bij illegale sigaretten is er sprake van belastingontduiking en van schending van het merkenrecht. Bovendien zijn illegale sigaretten vaak nog ongezonder dan echte sigaretten. De Douane en de FIOD bestrijden de smokkel en illegale handel in tabaksproducten.”

De douane: “In Nederland wordt steeds meer illegale rookwaar geproduceerd. Zo werden in 2018 rond 160 miljoen ‘foute’ sigaretten en 100.000 kilo ‘foute’ tabak in beslag genomen. Accijnsfraude met tabaksproducten is een internationaal probleem. Volgens OLAF bedraagt de jaarlijkse derving aan accijnsopbrengst in Europa gemiddeld 10 miljard euro. Eén op de 10 sigaretten op de Europese markt is illegaal. De totale omzet van de malafide tabaksproductie in dit deel van de wereld beloopt tientallen miljarden euro’s per jaar.”

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer