Tiplijn: 06-19541384

4 personen naar ziekenhuis na koolmonoxidemelding in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Vier personen (1 gezin) zijn in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 september 2020 per ambulance naar het ziekenhuis gebracht in verband met een licht verhoogde concentratie koolmonoxide in het lichaam. De hulpdiensten werden even voor middernacht opgeroepen voor een koolmonoxidemelding op de vierde etage van flat De Hoek aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam. In de flatwoning werden inderdaad verhoogde concentraties koolmonoxide gemeten door de brandweer.

De brandweer heeft een tijd lang gezocht naar de bron, maar deze is niet gevonden. Voor de zekerheid werden ook metingen verricht in de omliggende woningen. Daar werden geen verhoogde concentraties CO gemeten.

De brandweer heeft, nadat de betreffende flatwoning geventileerd was, opnieuw metingen verricht. Toen zijn er geen verhoogde CO-waarden meer gemeten. Daarmee is onduidelijk gebleven wat de oorzaak is geweest. Dinsdag zullen er door verhuurder Woonkracht10 nadere onderzoeken plaatsvinden in de woning. De hulpdiensten gingen even voor 02.00 uur retour, dan wel met vervolg.

Koolmonoxide is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk en zelfs dodelijk. Er zijn speciale koolmonoxidemelders die afgaan, zodra de concentratie CO te hoog wordt.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer